söndag, april 01, 2012

ljus i burk.

Det är kanske inte så konstigt att det går åt mängder av stearinljus hemma hos mig när man ser bilden nedan.

Jag lyste nu upp den fina tavlan som jag köpte på stranden i Kenya för att uppmärksamma och visa sympati för den person som blev dödad och de 31 som blev skadade i granatexplosioner i Kenya igår (artikel kan läsas här). De två explosionerna skedde i närheten av där vi bodde och det gör lite extra ont i hjärtat då.
Hemskheter som sker i världen kan ofta kännas avlägsna och overkliga men i sådana här fall känns det som om det sker i kvarteret bredvid mig fastän det är tusentals mil emellan. Jag vet att de boende människorna där i Kenya lever sina vanliga liv, har jobb, hämtar vatten, festar, läser läxor och att det är lika hemskt för dem som det skulle vara för oss om någon kastade in granater här på restaurangen i stan eller i kyrkan i grannbyn.

Egentligen behöver man inte gå utanför vårat land för att se hemskheter och skräck. Det finns så mycket fruktansvärt som sker i Sverige och det blir väldigt fel om vi alla sticker härifrån för att rädda resten av världen,
 men vissa av oss kanske ska det. Vi som tapetserade väggarna med bilder på en annan världsdel, vi som alltid målade teckningar med motiv från en annan del av världen, vi som blev varma i kroppen när vi såg en person av annat folkslag. Vi kanske ska göra något utanför Svea rike.

-Afrika-

2 kommentarer:

Anonym sa...

riktigt fiffigt sissy !

elin sa...

Det här för mig tillbaka till kvällen under myggnätet när vi hörde smällen i huset bredvid... läskigt.
Må den avlidne få vila i frid.
Och ja, vissa ska det.

bloggarkiv.

sök i min blogg.

antal besökare (från och med 01 december 2009).