måndag, april 30, 2012

inför sköna maj.

Tacksamheten när den är som värst:
Jag tar tag i en yatzytärning, jag vrider av termoskorken, jag håller i pennan och blir rörd över att jag faktiskt har finmotorik nog till att göra det.

Bara för att ära finmotoriken stänger jag sedan väskans metallås en gång, öppnar det igen, stänger det, öppnar, stänger.. medan jag fashinerat tittar på hur fingrarna rör sig, känner en liten tår i ögat
och sedan utbrister inom mig: "Jag har fingrar!!!"
Det är ju nästan att det går för långt. 

Idag är det valborgsmässoafton och mammas signaturmelodi kommer sjungas Sverige runt. Du vet, jag är uppvuxen med att i slutet av april, särskilt valborgsmässoafton, höra mamma sjunga: "Sköna maj, välkommen" i de mest märkliga situationer. Helt plötsligt när mamma glatt inser att våren är på väg tar hon i ifrån tårna med hela kroppen och sjunger den första strofen i sången. Men sedan tar det ett abrupt slut för mamma kan inte fortsättningen.

Det är alltid lika irriterande och jag garanterar att hon ikväll kommer lysa upp som en sol när sången hörs från en kör någonstans och hur hon likt en midsommarfirande dalmas kommer slå medryckande med armen, böja benen och sjunga med i sin favoritstrof av alla strofer. Den här dagen är höjdpunkten och även avslutningen på hennes sköna-maj-episod. Sedan får man vänta till april nästa år så är det samma visa om igen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du skriver sååå bra.

Anonym sa...

haha... mamma asså

VÄSKAN ! you like likeít? ; ) /sis

bloggarkiv.

sök i min blogg.

antal besökare (från och med 01 december 2009).