torsdag, december 22, 2011

hundvagnen.

Varför varnade ingen?! Jag gick in i det kilometerlånga tåget, hittade min plats (som visserligen till varje svensks lycka inte hade något grannsäte) men kände snart odören av hundar och reagerade på antalet jyckar som gick förbi.

En husdjursvagn! Där hade jag hamnat. Mitt ibland ett gäng högt skällande odjur och deras hussar och mattar som inte i sin vildaste fantasi kunde förstå att deras små älsklingar faktiskt ses som monster i andras ögon.

Den vidriga stanken av fuktiga hundar slog emot mig igen och bekräftades av kvinnan från en annan vagn som samtidigt passerade och kommenterade öppet: "Det luktar prutt. Känner du inte det? Det luktar prutt!". I samma veva skällde två jyckar så öronbedövande högt att jag höll på att bli tokig och i hörlurarna sjöng Hellström:

"Jag sköt en hund när jag var fem [...]".

2 kommentarer:

Maud sa...

Jag kan verkligen föreställa mej lukten av våt hund! Jag bor ju här med två hundar som är ute i regn och rusk varje dag! I dag är de nybadade "stora julbadet!!" så jag vill knappt att de ska gå ut, de hittar så många intressanta ställen att gräva på som tex under källartaket!!
Men jag kan tänka mej någon som skulle trivas i hundvagnen, ja du förstår nog vem jag menar ( din lilla kusin här!)
God Jul Rebecka, hälsa mamma+man och dina syskon så mycket.

Sara sa...

Haha, förlåt att jag skrattar.. Du överlevde i alla fall:) Usch det där med prutt lät ju inte så charmigt..
Älskar sista meningen, helt klockren Becka;)

Svar: Om jag skriver en bok ska du få en innan boksläppet, signerad och allt;) Kram

bloggarkiv.

sök i min blogg.

antal besökare (från och med 01 december 2009).