torsdag, december 22, 2011

förbjudet ord.

Någongång under uppväxten när läxorna hopade sig betydligt mer än innan och aktiviteter tog en allt större del av fritiden började jag använda ordet stressad. Jag var stressad än hit än dit men ganska snart fick jag vänliga med skarpa tillsägelser av pappa att inte använda det ordet. Pappa stoppade mig varenda gång och menade att ordet stressad gjorde att man blev ännu mer uppe i varv och att det bara förvärrade situationen.
Jag svor alltså aldrig, använde aldrig obscena ord eller liknande utan det fulaste ordet som funnits på min tunga genom åren har varit "stressad" och det innebär fortfarande ett visst motstånd att både säga och till och med skriva ordet. Det hade varit bra om fler människor skulle ha problem med det eftersom pappas påpekande faktiskt är väldigt sant.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ordet stressad försöker jag inte använda i mitt vokabulär. Att ha en del att göra låter mycket bättre. Pappa å jag använde inte detta ord ofta.Gillar det!!

Maud sa...

Jag har nu slutat använda ordet stressad, för varje gång jag säger det påminner mej min yngsta dotter om din blogg. Hon säger:Har du inte läst Rebeckas blogg? Jo,hm...

bloggarkiv.

sök i min blogg.

antal besökare (från och med 01 december 2009).