fredag, april 08, 2011

80talister.

Å, finurliga 80-talisten Tina har gjort/lagt upp en fantastisk 80-talist-lista på sin blogg. Den stämmer helt korrekt men jag vill ändå ändra lite och lägga till några punkter utifrån min synvinkel:

Det var vi 80-talister: (Något är knas med styckeindelningen.)

-som fick hjälpa läraren att trycka på play på videoapparaten -som smaskade på Jenka, Shake, Bugg och Hubba bubba -som fick förbud att använda tamagoshi på lektionerna -som hade en hel hylla med filmer som vi spelat in från TV på kasettband -som tyckte att vi var väldigt välberesta efter timmar framför Backpacker -som fick onödigt mycket information om att vi skulle ringa 112 istället för 90 000 -som sjöng vm-sången och avgudade vm-hjältarna 94 -som hoppade twist på rasterna -som ägde en mobiltelefon av modell 3210 eller 3310 -som gärna tittade på Kannan och följde På rymmen -som hade den kända Titanic-planchen med Leonardo inne på rummet -som samlade på plastnappar i alla möjliga olika färger -som spelade pogs och, i tidigt stadie, även manicklar -som på egen hand lärde oss datorer-internet-fildelning och dessutom fick lära våra föräldrar hur man kollar sin mejl

Det är häftigt att nostalgin gör att det kittlar till i hela kroppen, att mungiporna går uppåt och minnen bara överväldigar en. Underbart.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja tänk vad jag spelade Backpacker. Jag gillade verkligen att få resa i fantasin och frågorna till olika yrken det var riktigt kul.Jag började faktiskt längta lite efter att spela det spelet när jag läste din blogg.Får se om det kan bli någon tid till det i helgen. Kram Maud

Anonym sa...

Vilken nostalgitripp där! /elin

De la realidad sa...

Ah, det stämmer precis. Minns också backpacker. Undrar var jag har det någonstans, skulle vara kul att ta fram..

Och På rymmen var ett kul program, undrar hur det skulle fungera idag när man verkligen kan veta allt om alla på väldigt kort tid.

bloggarkiv.

sök i min blogg.

antal besökare (från och med 01 december 2009).