fredag, juni 01, 2012

livfulla badrummet.

Jag hittade en bra plats för mina omgjorda kompostpåsar. 
En gosig, snygg badrumsmatta till detta skulle göra susen och tänk om man kunde ta bort badrumsskåpet och smälla upp en fin spegel med vacker ram istället. Det hade förändrat hela känslan. Just nu ser det lika tråkigt och stelt ut som alla andra badrum gör.

Men de fina tröjorna som får hänga i badrummet istället för att ta plats i garderoben och kompostpåsarna som får hänga på väggen livar upp stämningen lite iallafall, och det är inte bara de som piffar till känslan.
Nej, nu och då när jag sitter där på dasset och studerar afrikakartan som är uppsatt på väggen intill kan jag plötsligt se att det rör sig i ögonvrån och när jag vänder huvudet brukar det vara en liten spindel som kommit på besök från den gamla ventilationsluckan. Det blir alltid samma reaktion, en blandning av glädje och förskräckelse. 

Glädje för att jag tänker: 
"JAA! Riktig afrikakänsla!"
Förskräckelse för att jag tänker:
"EN SPINDEL! Döda, döda, döda!"

Sedan jagar jag det lilla krypet febrilt medan jag fantiserar att jag är i det djupaste Afrika med safarihatt på huvudet, mörkgröna shorts på benen och en tunn beige skjorta på överdelen. Det är en lika underbar och lika vrickad upplevelse varje gång.

1 kommentar:

Anonym sa...

hehe... du skriver som en kung igen ; )
/sis

bloggarkiv.

sök i min blogg.

antal besökare (från och med 01 december 2009).