lördag, november 03, 2012

välja rätt eller fel.

Visst vore det skönt om någon kunde berätta hur ens framtid kommer att se ut? Visst skulle det vara fantastiskt att i förväg veta vilka val som man bör ta och på så vis undgå digra misstag och slippa välja fel? Men nu är det tyvärr inte så fantastiskt utan vi människor måste med ojämna mellanrum ta stora val i livet utan att veta hur eller var det kommer att sluta.

Ju äldre vi blir och desto svårare val som vi måste ta i livet, desto mer önskar nog vi människor att det fanns något sätt att se in i framtiden. Vi undrar om vi ska välja den där utbildningen eller den där, satsa på den där killen eller den där, hyra det där huset eller köpa det där osv. Valen översköljer oss varje dag och någonstans på vägen inser vi att det enda vi kan göra är att slutligen bara ta ett val och hoppas på att det är det rätta. Om det sedan visar sig att valet är fel - jaha, och? - man tog det val som man trodde var rätt men varken man själv eller någon annan kunde se in i framtiden när valet togs och därför får man helt enkelt ta ett nytt val utifrån den situationen man hamnat i och hoppas på att det nya valet blir rätt istället. Jag har förstått att det inte går att göra så mycket mer. Man blir tvungen att hantera krångligare val oftare nuförtiden men förhoppningsvis blir det mindre läskigt att välja ju äldre man blir och efter desto fler val som man har tagit i livet.

Ps. Mumford and Sons samt The national bör ljuda i allas högtalare denna höst. Jag rekommenderar att du köper dig ett magasin från närmaste ICA-butik, gör iordning en kopp te, kaffe eller varm choklad, burrar upp dig i soffan och  lyssnar på kombinationen av min nuvarande favoritmusik från ipoden här bredvid.

3 kommentarer:

elin sa...

Djupt. Bra skrivet!

elin sa...

Djupt. Bra skrivet!

Alexzandra sa...

Du har ett helt bedårande hem! Älskar att du har så mycket antika saker. Känsla för detaljer genom pyssel, unika prylar och gamla fynd. Och jag håller med angående mumford and sons, världens underbaraste musik :)

bloggarkiv.

sök i min blogg.

antal besökare (från och med 01 december 2009).