söndag, november 18, 2012

kompoststjärna.

Med Becka i pysseltagen blev det denna gång två halvnya adventsstjärnor med hjälp av några sönderrivna kompostpåsar och lite vattenfärg.
Våga att förnya adventsstjärnorna där hemma.
Det är mitt tips inför julen. Ett annat tips är att hänga två-tre adventsstjärnor i grupp men i olika höjder från taket ovanför sängen. Stjärnorna behöver inte lysa utan ger ändå en väldigt mysig och ombonad julkänsla när de bara hänger där som stjärnan över Betlehem.

Hur man gör:
Första varianten. Riv sönder en lagom stor mängd papper av till exempel kompostpåsar, presentpapper, notblad, boksidor, tidningspapper eller något annat. Det är bara fantasin som sätter gränser. Stryk på flytande lim på baksidan av bitarna och klistra sedan på de på den ursprungliga stjärnan. Varför inte sedan skriva god jul med vacker eller häftig svart stil på stjärnan eller överösa stjärnan med fastlimmat guldglitter? (Tänk dock på eventuell brandrisk. Själv har jag inte lampan tänd i just kompoststjärnan).

Andra varianten är att måla med vattenfärg på samma sätt som när man var barn. Stryk på färg slarvigt i omgångar på stjärnan till dess att du får nyansen du vill ha. Med vattenfärg får man ett tunt patinaresultat men för att få ett mer hållbart och täckande resultat bör man måla med en annan sorts färg. Fråga i hobbybutiken eller testa med någon överbliven färg som du har hemma.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka kreativa ideer du har ...av kompostpåsar. Du får till ngt av ingenting! Deta är du ....jag gillar dej // mamma

De la realidad sa...

Snygga! Är det svårt att göra?

rebecka. sa...

Svar till Eva: Nu har jag skrivit hur man gör så du får bestämma själv om det verkar svårt eller inte. (En pysselexpert som du tycker nog att det är lätt).

Anonym sa...

Måste bara säga (det alla ju kan se)- du har helt ooootroliga pysselfingrar Rebecka!
kram madde

bloggarkiv.

sök i min blogg.

antal besökare (från och med 01 december 2009).