lördag, mars 10, 2012

lampfoten.

Jag har en tanke angående fyndet av lampfoten på secondhand.
Någongång vet jag att jag såg denna lampfot i en fin inredningsaffär och blev blixtförälskad i den. Men kostnaden som låg på flera hundra kronor gjorde att jag suckade, kände lite patetiskt sorgset med handen på lampfoten och gick därifrån.

Nu hittade jag alltså lampfoten för 50:- och jag tror mig ha kommit på varför den här lampfoten var mycket billigare jämfört med de andra i butiken. Den ser smutsig ut. (Dock svårt att få till en bra bild på det).
Eftersom det mest jobbar medelålders kvinnor i secondhandbutiken tror jag att kvinnorna ihärdigt försökt att rengöra lampfoten men att de till slut givit upp och därmed satt ett lågt pris.

Vad de medelålders kvinnorna inte förstått är att det är just det som är meningen: att lampfoten ska se smutsig och sliten ut. Jag tackar de medelåldriga hjärtligt för det låga priset. I övrigt bör sägas att secondhandbutikerna har fått fnatt när det gäller priser! De har alla höjt priserna på allting vilket gör att det knappt lönar sig att handla där längre. Riktigt dåligt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med....putsa inte grejer som ska se slitna ut.Varför höja priset så våldsamt!!Kom till vår second -hand där kan man fynda!!

Maud sa...

Kolla NA.se i dag på födda!

Josefine sa...

Svar: Ja, jag tycker själv att det är svårt att veta vilken sida som har "rätt". Men jag väljer att stödja initiativet genom att visa filmen och tror absolut att det är en bra grej att göra människor mer medvetna. Jag hade ju aldrig hört talas om Kony innan detta liksom.

Norrsken och stjärnfall sa...

Håller med. Priserna på secondhand är så höga många gånger att det är billigare att köpa nytt. Har bla sett flera ikeavaror på secondhand som är dyrare där än ny på ikea, då har man inte koll själv som prissättare.
Jag tycker det är synd att det blivit dyrare på secondhand men ibland så gör man ju trots allt superfynd som du med din fina lampfot. :-)

bloggarkiv.

sök i min blogg.

antal besökare (från och med 01 december 2009).