fredag, januari 20, 2012

inredningsklockor.

I inredningsbutiker är det trendigt med gigantiska väggklockor som nästan tar upp en halv vägg. Visserligen är urtavlorna snygga och de flesta människor menar att väl synliga klockor ska vara bra för tidsoptimister men som en tidsoptimist till vän nyligen sade: "Jag har ställt fram klockan fem minuter men det hjälper ju inte eftersom jag vet att jag har fem minuter extra och får då ändå stressa i slutändan".

Klockor är enligt mig förenade med stress och ja, du vet själv om du sitter vid köksbordet och har en gigantisk klocka på väggen bredvid där visaren rör sig steg för steg. Inte kan du slappna av och få en rofylld frukost då inte.
Jag menar att både tickande och icke tickande klockor inte passar in i ett lugnt och avslappnat hem. Även klockor som inte fungerar kan framkalla stress och många gånger har jag tänkt byta ut den lilla prydnadsklockan som stått på bokhögen och har nu äntligen gjort det (men kan inte bestämma mig till vad. Älskar spännande konstellationer).

Jag har hellre en snygg klocka på armen än i inredningen och jag rekommenderar att man byter ut klockorna i inredningen mot ljuslyktor, kandelabrar eller något annat lugnande istället och att man gömmer väckarklockan inlindad i tyg i lådan när klockan inte används.

Återigen: ta lärdom av afrikanerna som inte anser att det här med tid är det viktigaste i livet.

1 kommentar:

Anonym sa...

HEMSKA SAKER FÖR TICKANDE KLOCKOR. Jag har kommit hem till folk för att sova över...och vad hör jag ..om inte en tick tack på väggen. Jag tar absolut ner den, sedan får värdfolket säga vad de vill...TACKA VET JAG ARMBANDSURET!!!MAMMA

bloggarkiv.

sök i min blogg.

antal besökare (från och med 01 december 2009).