torsdag, september 08, 2011

dagens becka-tanke.

Ofta när jag ser program på TV där smutsiga människor i Afrika står exalterade i en grupp framför kameran och ler stort med sina vita tänder undrar jag hur de kan orka leva och vara så glada mitt i all sin extrema fattigdom.

Men visst är väl ändå det en ganska märklig tanke som vi i västvärlden har? De som är uppvuxna i extrem fattigdom har lärt sig att leva livet utifrån det. De som är medelfattiga/medelrika har lärt sig att finna livslust och leva livet utifrån sin uppväxt medan de infödda kändisarna i Hollywood har lärt sig att klara av livet utifrån sin situation.

Hollywoodarna tycker väldigt synd om medelfattiga som köper varor i lågprisvaruhus medan medelfattiga/medelrika samtidigt tycker lika mycket synd om de extremt fattiga som bor sju personer i en etta och äter med fingrarna.

Men vad inte de rika i Hollywood förstår är att medelfattiga/medelrika har funnit livet värt att levas utifrån något annat än vad hollywoodarna själva har funnit, och vad medelfattiga/medelrika inte förstår är att de extremt fattiga har funnit livet värt att levas utifrån något helt annat än pengar och prylar.

Inga kommentarer:

bloggarkiv.

sök i min blogg.

antal besökare (från och med 01 december 2009).