måndag, augusti 15, 2011

mirakler.

Några kristna vänner är helt fashinerade över Pernilla Wahlgrens blogginlägg idag där hon berättar hur hon sett en dam blivit helad när en kristen kille bett för damen på tåget. Visst håller jag med om att det är häftigt. Övernaturliga mirakler är en klass för sig.
Men när kristna personer använder mirakler och under för att försöka bevisa guds existens höjer jag ögonbrynen och himlar med ögonen eftersom mirakler inte är specifika för just kristendomen (fastän kristna ofta vill påstå det). I bibeln står det att också trollkarlarna gjorde samma under som Jesus - så övernaturliga under kan man nog skaffa sig på flera sätt här i världen.

Vad som utmärker just kristendomen är något annat.

1 kommentar:

elin sa...

Becka, jag måste bara korrigera. Det står INTE i Bibeln att trollkarlarna gjorde samma under som Jesus. Du måste blanda ihop Moses när han kom till Egypten. Och det kan ju tilläggas att Moses Gud gjorde det trollkarlarna inte kunde göra. Hursomhelst, ville bara säga det. Ingen gjorde de under som Jesus gjorde, och apostlarna som kom efter. Visst finns det övernaturliga saker som händer i alla möjliga hörn här i världen men frågan är med vems "kraft" och motivet bakom. Sen om det är rätt att försöka bevisa Guds existens med mirakler är ju en annan fråga.

bloggarkiv.

sök i min blogg.

antal besökare (från och med 01 december 2009).