Den utdragna skärbrädan ger en fenomenal extrayta i det lilla köket, vilket märks tydligt när man gör kålpudding för en sisådär 1000 personer. Men när kålen kostar 2:- per kilo får man ju passa på att göra storkok.
Under tiden jag åt de första tuggorna av, den för en gångs skull lyckade, maten sjöng Coldplay i högtalarna: "Those who are dead are not dead. They're just living in my head" och det var mer än passande eftersom kålpudding för evigt kommer kopplas samman med pappa. Kålpudding var nämligen en av pappas favoriter och så också en av mina.
Bortsett från kålpudding är svensk husmanskost inget att skryta över direkt. Palt, surströmming och sylta skäms många av oss för.
1 kommentar:
Du lyckades med kålpuddingen...bravo!! Och så underbart gott. Du är ju både ekonomisk (2: kr/kg) och dessutom huslig! Gjorde du god sås till detta??? mams
Skicka en kommentar