söndag, juli 15, 2012

förebilder.


Jag har kommit på att om man ber en person att nämna sina tre främsta förebilder i livet får man en väldigt tydlig bild av personens personlighet, vilka intressen personen har och vilka värden som  personen anser vara viktigast.

Exempel: Mina egna absolut främsta förebilder är Moder Theresa, Maria Montessori * och Martin Luther King. Om du har någorlunda koll på vilka de människorna är förstår du garanterat vilken typ av människa jag är, vill vara och vilka yrkesområden jag kommer att välja mellan. Eller hur?

Om någon däremot skulle nämna Steve Jobs, Bill Gates och Ingvar Kamprad som förebilder kan du nog räkna ut vilken sorts människa det är också. Vi är alla olika och därför är jag såklart väldigt intresserad av vilka DINA tre främsta förebilder är. Svara gärna i kommentarsfältet.

*Vet du inte vem Maria Montessori är måste jag tipsa om en film om henne som finns att se i SVT play nu under tre veckors tid. Ta dig tid att se den, och glöm inte att lägga fram en bunt näsdukar om du är i samma överbölande hormonstadie som jag är i för tillfället.

2 kommentarer:

Maud sa...

Kanske:
Familjen Ingalls i Lilla huset på prärien, Janusz Korczak, Nils Frykman
Vad är din kommentar till det, vore intressant att läsa?
Kram Maud

elin sa...

Jesus (om han kan räknas med skulle jag inte skriva några fler, men annars:).. Moder Theresa (jag härmas icke, lovar!), William Wilberforce och William J. Seymour.

bloggarkiv.

sök i min blogg.

antal besökare (från och med 01 december 2009).